METEEN ISOLEREN
“In het begin van het project werden we enthousiast over een all-electric variant. Dat vonden we wel interessant, maar die bleek al snel onbetaalbaar.

Dan blijft alleen stadsverwarming over. Voor het gasvrijproject begon, dachten we zelf al na over het verduurzamen van onze woning. Het aardgasvrij maken via het project van de gemeente brengt weer nieuwe mogelijkheden met zich mee. Als de vloer toch open moet voor het warmtenet, willen we meteen de ijskoude vloer isoleren en misschien wel vloerverwarming. En als de cv-ketel op zolder toch weggaat, ontstaat er ruimte voor een zonneboiler, daar denken we over na. Bij het huisbezoek was ook iemand van Duurzaam Bouwloket aanwezig, dat was fijn. Hij zei: ‘neem contact met me op als je de woning wilt verduurzamen, dan help ik je verder’. De projectleider heeft op een prettige manier alles gedaan om ons te informeren dat aardgasvrij worden de juiste stap is. Hij heeft echt een goed pleidooi gehouden.

Er schieten ons soms vragen te binnen, dan lopen we even naar de Gasvrijwoning en hebben we direct antwoord. Handig. Als het aardgasvrij maken echt doorgaat, hebben we nog wel meer vragen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het projectteam die beantwoordt. We hadden trouwens stiekem gehoopt dat we een Tesla zouden krijgen.”
 
Man (37), vrouw met 2 kinderen sinds 2002 in Overwhere-Zuid