wij zijn er
klaar voor

gemeente Purmerend, Noord-Holland

contact

HET GAAT OM MIJ
Purmerendse (37)  Lees meer

In oktober 2017 spraken de bewoners van deel van Overwhere-Zuid voor het eerst met de gemeente over het gasvrij maken van hun huizen. Niemand wist hoe dat zou moeten. Daar startte de reis naar een aardgasvrij Purmerend.

Aardgasvrij betekent elektrisch koken en de warmte komt van het Purmerends warmtenet. Veel Purmerenders kennen deze manier van leven al: sinds de jaren tachtig worden woningen vanaf de bouw aangesloten op het warmtenet. Voor bewoners in oudere wijken is dit nieuw.

Samen met verhuurders, eigenaren-bewoners en huurders onderzoekt de gemeente welke warmteoplossing het beste is, welke route naar deze oplossing leidt, wie dat gaat betalen en welke planning daarbij het beste past. Uitgangspunten zijn: we doen het samen, de woningeigenaar beslist zelf, de gemeente ontzorgt waar ze kan.

Delen    

we zijn gestart!

Van Goor Hinloopenstraat  # 6 mei 2019

Begin mei 2019 vierden de eerste bewoners de officiële start van de vervanging van de riolering en de aanleg van stadsverwarming met taart en koffie. Wie nu de kruising tussen de Van Goor Hinloopenstraat en de Hooft Hasselaarstraat bezoekt, kan de werkzaamheden volgen.

Meer lezen

Koninklijk bezoek

Gasinjetstraat 74  # 9 april 2019

Op 9 april bezocht Koning Willem-Alexander de gasvrijwoning in Purmerend. Hij was daar om in gesprek te gaan met bewoners en om te zien hoe je een bestaande jaren ’60-woning van het gas afhaalt. De Koning klom samen met de minister naar zolder om de afleverset van het warmtenet te bekijken.

Meer lezen

kick-off proeftuin

Taborkerk  # 26 maart 2019

In de Taborkerk is een officiële start gemaakt met gesprekken met bewoners om met elkaar deze wijk van het gas te halen. Veel bewoners moeten de informatie nog laten bezinken voor ze een besluit willen nemen en dat is logisch! Niemand neemt zo’n beslissing op een achternamiddag.

Live op rtl 7

Ondernemend Nederland  # 28 oktober 2018

Purmerend loopt voorop in de energietransitie. Niet omdat het een wedstrijd is, maar omdat we het beste willen voor onze bewoners. Onze ervaringen zijn daarom interessant voor installateurs, aannemers en andere overheden. RTL Z kwam langs in Purmerend om naar de eerste ervaringen te vragen.

Subsidie proeftuin

Purmerend Overwhere-Zuid  # 9 oktober 2019

Alle Nederlandse gemeentes kregen in 2018 de gelegenheid om een rijksbijdrage te vragen voor het aardgasvrij maken van een complete wijk. In totaal ontvingen 27 gemeentes daadwerkelijk een flinke som van het Ministerie van BZK, Purmerend ontvangt bijna € 7 miljoen.

Stamppotavond

Basisschool 't Prisma  # 23 februari 2018

In Overwhere-Zuid komen de bewoners regelmatig bij elkaar om de voortgang van het aardgasvrij te bespreken. Vragen  als ‘wat gebeurt er straks in mijn woning’ en ‘heb ik nog genoeg warm water’ gaan dan over tafel en beantwoorden we zo goed als mogelijk.

dag v/d duurzaamheid

Pop-up container Koemarkt  # 10 oktober 2017

Het besluit om gasvrij te worden was nog maar net genomen toen de jaarlijkse dag van de duurzaamheid zich aandiende. Gasvrij Purmerend was daarom 10 oktober 2017 aanwezig op de Koemarkt om het marktpubliek te informeren over de veranderingen die op ons af komen. Gasvrij Purmerend 100% is een samenwerking tussen de gemeente Purmerend, Stadsverwarming Purmerend, Liander, Opgewekt in Purmerend en de woningcorporaties.

purmerend gasvrij in de media 

Gasvrij Purmerend  # vanaf oktober 2017

Het thema Gasvrij haalt steeds vaker de media en regelmatig wordt Purmerend dan ook genoemd. Op deze pagina verzamelen we de belangrijkste en meest interessante artikelen en video’s over het aardgasvrij maken van woningen in Nederland en in Purmerend. Heeft u een boeiend artikel gevonden en ziet u het hier niet terug? Mail ons een link via: info@purmerendgasvrij.nl

Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak te optimaliseren. Met deze anonieme informatie helpt u ons om de website te verbeteren en u gerichter te helpen.

Sluiten