Stadsverwarming 3 mannen 1Warmtenet aanleg Blok-2 Rijnstraat en omgeving van start  

De partners van het Purmerend Gasvrijproject (Gemeente Purmerend, SVP, Intermaris) zijn gestart met de aanleg van het warmtenet in Blok-2. 

De aanleg om 248 woningen in de proeftuin Gasvrij in Blok-2 af te koppelen van het gas en aan te sluiten op het warmtenet is gestart. De partners van het Purmerend Gasvrijproject warmteleverancier SVP, woningbouwcorporatie Intermaris en de gemeente Purmerend hebben op maandag 5 februari de aftrap gegeven. In de zomer van dit jaar moeten alle woningen in Blok-2 zijn aangesloten op het warmtenet. De voorbereidingen voor de aanleg zijn begin januari begonnen en verlopen ondanks de vorstperiode voorspoedig.

Blok-2 bestaat in totaal uit 248 woningen. Hiervan zijn 93 huurwoningen van woningbouw- corporatie Intermaris. Deze woningen zijn een aantal jaren geleden al geïsoleerd. De laatste stap in de verduurzaming is een toekomstbestendige woning die is afgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van SVP.

De bijna 150 woningen die in bezit zijn van woningeigenaren krijgen ook ondersteuning om hun woning toekomstbestendig te maken. De elektriciteit aansluitingen zijn door Liander verzwaard en de aansluitingen zijn geschikt gemaakt om elektrisch te koken. Zowel de woningeigenaren als de huurders krijgen subsidie voor de aanschaf van een elektrische kookplaat. Daarnaast kan de woningeigenaar ook aanspraak maken op extra gemeente subsidie om de woning verder te verduurzamen. Nadat de aanleg van het warmtenet in Blok-2 is afgerond start de gemeente met de vernieuwing van het riool en aansluitend met het herinrichten van de openbare ruimte.