KICK-OFF PROEFTUIN
Begin 2019 konden de bewoners van de proeftuin aardgasvrij Purmerend in de Taborkerk terecht voor een veelheid aan informatie. 

Jaspert Verplanke, de programmamanager, informeerde elk uur een nieuwe groep belangstellenden over wat de proeftuin inhoudt en wat de betekenis is voor bewoners. Bianca Bok, manager operations bij SVP, legde uit wat een overstap naar  netwarmte voor het comfort in de woning kan betekenen.

Tussen de presentaties door was er voldoende mogelijkheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen. Daarvoor waren medewerkers van het team Gasvrij Purmerend aanwezig, collega’s van de herinrichting van de buitenruimte en medewerkers van SVP. Ook het Duurzaam Bouwloket was er met een stand, zij kunnen vooral informeren over andere alternatieven dan een warmtenet. Medewerkers van de gemeente die verantwoordelijk zijn voor de vervanging van de riolering waren er ook. Deze vervanging was de aanleiding om met de aanleg van een warmtenet te starten.

Wie nog meer wilde weten kon terecht bij de demonstratie inductie-koken. Of op een daarvoor aangepaste fiets een smoothie bij elkaar trappen. Ook was er voldoende gelegenheid om met buren bij te praten met een kopje koffie en een gasvrij-cupcake.

Het team Gasvrij Purmerend wil regelmatig dergelijke bijeenkomsten organiseren om samen met bewoners de route naar een gasvrije wijk te kunnen lopen.