Eerste woningen Blok-2 Rijnstraat en omgeving aangesloten op warmtenet

De eerste van de 93 huurwoningen van woningbouwcorporatie Intermaris in de proeftuin Gasvrij in Blok-2 zijn afgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van SVP. Voor de zomervakantie van dit jaar zijn ook alle warmtenetleidingen in de straat door SVP aangelegd. Eind 2024 zijn alle huurwoningen en die van woningeigenaren in Blok-2 aangesloten op het warmtenet. Ondanks de overmatige regenval verloopt de aanleg van het leidingwerk in de straat vrijwel op schema.

Stadsverwarming rivierenbuurt 8  TOPFoto: Han Giskes Aanleg SVP warmtenetleidingen in Blok-2

Blok-2 bestaat in totaal uit 248 woningen. Hiervan zijn 93 huurwoningen van woningbouw- corporatie Intermaris. Deze woningen zijn enkele jaren geleden al geïsoleerd. De laatste stap in de verduurzaming is een toekomstbestendige woning die is afgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van SVP.

 De 136 woningen in Blok-2 van de proeftuin Gasvrij die in bezit zijn van woningeigenaren krijgen ook ondersteuning om hun woning toekomstbestendig te maken. Waar nodig zijn de elektriciteitsaansluitingen door Liander verzwaard en is de installatie geschikt gemaakt om elektrisch te koken. Zowel de woningeigenaren als de huurders krijgen een vergoeding voor de aanschaf van een elektrische kookplaat. Daarnaast kunnen de woningeigenaren ook aanspraak maken op extra gemeente subsidie om de woning verder te verduurzamen. Nadat de aanleg van het warmtenet in Blok-2 is afgerond, start de gemeente met de vernieuwing van het riool en aansluitend met het herinrichten van de openbare ruimte.